MSTATEMA

bureau

Van kennis naar wijsheid

Wat zijn de karakteristieke elementen die de ervaring van een plek bepalen? Waarom blijft de ene plek je altijd bij en is de andere zo weer uit je gedachten verdwenen? Welke rol speelt erfgoed hierin? Hoe belangrijk is dat dan? Die laatste vraag raakt aan de kern van waarderen. Met het aangaan van die vraag verandert kennis in wijsheid.

Het fascineert mij elke keer weer hoe historische gebouwen en gebieden gaan leven als de verhalen worden verteld. Hoe erfgoed zo een gevoel van verbondenheid en waarde kan geven. Cultureel erfgoed draagt bij aan de ruimtelijke kwaliteit, maar de tijd staat niet stil. Inzicht in de waarden van een gebouw of een plek is de basis voor een goede en adequate ontwikkeling. Zodat de gebouwen en gebieden ook in deze tijd kunnen functioneren.

Marjanne Statema richtte in 2006 MSTATEMA Onderzoek & advies cultuurhistorie op. Met haar analytische instelling en gevoel voor ruimte en esthetiek levert zij als onafhankelijk architectuurhistoricus een bijdrage aan de beleving en waardering van ons cultureel erfgoed. Om altijd de juiste informatie boven tafel te krijgen werkt zij werkt samen met andere specialisten.

Marjanne is opgeleid als architectuurhistoricus met een doctoraal Bouwkunst aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast legde ze met aanvullingen aan de TUDelft, het Archeologisch en Bouwhistorisch Centrum Utrecht en het Rijksmuseum Amsterdam accenten op restauratie, bouwhistorie en educatie.

Zij is lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amstelveen/Aalsmeer en plaatsvervangend lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Ede. Bovendien is Marjanne secretaris van de Stichting Historische Behangsels en Wanddecoraties Nederland. Meer loopbaaninformatie is te vinden via Linkedin.